ﺳﻪشنبه 04 دی 1403
EN

خبرگزاری

دو ماه مانده به پایان عملیات عمره ؛ رکورد اعزام سال قبل شکسته شد

دو ماه مانده به پایان عملیات عمره ؛ رکورد اعزام سال قبل شکسته شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت، «سعید اوحدی» پیش از ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران در گزارشی کوتاه از اقدامات سازمان حج و زیارت در سال 92 گفت : سال گذشته بیش از 90 درصد برنامه ریزی های ما در حوزه های مختلف بر اساس برنامه زمان بندی تحقق یافت و در حوزه سفرهای عمره با برنامه ریزی بموقع در موسم حج گذشته توانستیم بعد از 35 سال از 14 ماه صفر زائر به عربستان اعزام نماییم.

وی با بیان اینکه در عمره گذشته 490 هزار ایرانی به عربستان اعزام شدند، افزود : تا کنون 530 هزار زائر ایرانی به عمره اعزام شده اند و این درحالی است که تا پایان عملیات عمره دو ماه زمان باقی است.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه پروازهای عمره از 20 ایستگاه پروازی کشور به مقصد فرودگاه های عربستان صورت می گیرد، ادامه داد : در عمره نوروزی تعداد زائران اعزامی نسبت به زمان مشابه در سال گذشته 65 درصد افزایش یافت و با برنامه ریزی های صورت گرفته با افزایش 68 درصدی اعزامها در عمره جاری بیش از 830 هزار زائر ایرانی به عمره اعزام خواهند شد.

مهندس اوحدی اضافه کرد: با حضور به موقع در بازار عربستان و مدیریت هزینه ها توانستیم قیمت های عمره را 15/6 درصد کاهش دهیم و به ازای هر زائر عمره حدود 420هزار تومان در هزینه ها صرفه جویی شده که با احتساب اعزام 830 هزار نفر به عمره مفرده در مجموع 400 میلیارد تومان در هزینه عمره جاری صرفه جویی شده است.

وی تصریح کرد : 5 درصد از کاهش هزینه های عمره بدلیل کاهش ایام سفر از 12 به 10 روز بوده و باقی کاهش هزینه ها مربوط به صرفه جویی هایی است که با تمهیدات اندیشیده شده و اقدامات مدیریتی سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری بوده، اتفاق افتاده است.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد بیان کرد : تا کنون 3800 کاروان عمره به سرزمین وحی اعزام شده و همه زائران 11 پرواز لغو شده عمره بدلایل شرایط جوی به عمره مفرده اعزام شده اند.

رئیس سازمان حج و زیارت کشور گفت : در سال گذشته 67 پرواز عمره بدلایل شرایط آب و هوایی جابجا شد که همه خدمات مربوط به اسکان، پذیرایی و انتقال پرواز زائران با هزینه سازمان و از محل صرفه جویی ها صورت گرفت و هیچگونه خسارتی از زائران دریافت نشد.

مهندس اوحدی از همکاری و هماهنگی خوب کنسولگری عربستان در تهران و مشهد تقدیر کرد و ادامه داد : با افزایش 68 درصدی اعزام روزانه تا 11 هزار ویزا از طرف کنسولگری کشور عربستان در کشورمان صادر می شود و با برنامه ریزی های صورت گرفته تا امروز هیچ کدام از پروازهای عمره مفرده به دلیل عدم صدور ویزا لغو یا جابجا نشده است.

وی در خصوص برنامه ریزی های صورت گرفته در خصوص سفرهای عتبات گفت : در 6 ماهه دوم سال 92 نسبت به زمان مشابه در سال 91، تعداد اعزام ها 65 درصد افزایش یافت و با پیگیری های صورت گرفته ، برای اولین بار در شورای برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری دستور العملی مصوبه ای برای تدوین دستورالعملی برای اعزام مشتاقان زیارت اباعبدالله در ایام نوروز که در فراخوان شرکت شمسا و پیش ثبت نام ها اقدام نکرده بودند تصویب شد و دستور العمل آن به دفاتر دارای مجوز زیارتی ابلاغ شد.

رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد : این اقدام تچربه خوبی برای ساماندهی زائران عتبات در ایام خاص و مناسبت ها بود و زائران از این اقدام رضایت داشتند.

مهندس اوحدی در مقایسه حوادث رخ داده برای زائران عتبات در نیمه دوم سال 92 با زمان مشابه در سال 91، اعلام کرد : در نیمه دوم سال 91 ، هفت نفر از زائران عتبات شهید و 49 نفر زخمی شده اند و در تیمه دوم سال 92 تنها یک نفر از زائران عتبات به شهادت رسید و 19 نفر زخمی داشته ایم که آن یک نفر هم در ایام اربعین به فیض شهادت رسیده است.

وی ادامه داد : در ایام نوروز یک حادثه برای یکی از آژانس های فاقد بند «پ» و جدای از ساماندهی سازمان حج و زیارت رخ داد که طی این حادثه 29 نفر از زائران کاروان یاد شده مصدوم شدند.

رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد : با هماهنگی ها و توافقات صورت گرفته با بنیاد شهید شهدای حوادث تروریستی عراق و مصدومان این حوادث که تحت نظر سازمان حج و زیارت به عنوان شهید و جانباز تحت پوشش بنیاد شهید قرار خواهد گرفت.

وی از اعزام تیمی از متخصصان سازمان حج و زیارت به عتبات برای درجه بندی هتل های نجف ، کربلا و کاظمین در ایام پایانی سال گذشته خبر داد و ابراز داشت : فضای خدماتی عراق متفاوت با عربستان است و امکانات آن کشور به دلیل شرایط اقتصادی حاکم محدود است که امیدواریم با اقدامات صورت گرفته برای نخستین بار در سفرهای عتبات از بسته های متنوع و هتل های مختلف استفاده شود.

مهندس اوحدی گفت : بسته های سفر عتبات در حال حاضر 7 روزه است که در تلاشیم در دوره بعدی ثبت نام ها که در خرداد ماه انجام می گیرد، با کارهای کارشناسی صورت گرفته ، بسته های های 2 و 3 یا 5 روزه نیز در این سفر گنجانده شود بدلیل اینکه مسافت تهران به بغداد تقریبا مشابه مسافت تهران به مشهد است و بدین طریق می توانیم بسته های متنوع سفر عتبات به زائران ارائه نماییم.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت : سال گذشته در راستای توسعه زیرساخت های خدمات به زائران عتبات شرکتی تحت عنوان «توسعه و عمران امید زائر» را ثبت کردیم و با توجه به وجود مشکلات اسکان در عراق و لزوم سرمایه گذاری در این حوزه در روزهای پایانی سال با حضور بانک های کشور ، ستاد بازسازی عتبات و بخش خصوصی کنسرسیومی تشکیل شد و صورتجلسه هیئت موسس کنسرسیوم به امضاء رسید.

وی افزود : نگاه سازمان حج و زیارت در این حوزه نگاه تصدی گری نیست، ما می خواهیم به عنوان موتور محرک وارد این عرصه شویم و هیچ محدودیتی در جذب سرمایه بخش خصوصی در این حوزه وجود ندارد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوید داد : تا پایان اردیبهشت ماه سالجاری کلنگ هتل شلمچه و دو زائر سرا در چزابه به زمین زده خواهد شد و دو زائر سرای چزابه در اربعین امسال مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت و تا پایان سال 93 عملیات ساخت هتل در مرز مهران را آغاز خواهیم کرد.

مهندس اوحدی گفت : در حال حاضر روزانه 1200 زائر عراقی وارد کشور می شوند که این تعداد در ایام تعطیلات و تابستان به 4 هزار نفر در روز افزایش می یابد و با راه اندازی اقامتگاه ها در نقاط مرزی کشور زمینه برای حضور بانک ها برای تأمین ارز برای این عزیزان و فعالیت دفاتر خدمات زیارتی برای رزرو بلیط برای آنان فراهم خواهد شد تا لازم نباشد حتما خود را به مراکز استان ها برسانند.

وی اضافه کرد: کارگروهی در سازمان ایرانگردی تشکیل شده که سازمان حج و زیارت نیز عضو آن کارگروه است و با توجه به اینکه در سال بیش از یک میلیون و 400 هزار عراقی به ایران سفر می کنند، از ما خواسته شده تا الگوی خدمات رسانی به زائران ایرانی در عراق را برای پیاده سازی آن الگو در خدمات دهی به زائران عراقی به آنان ارائه کنیم تا زائران عراقی در ایران از سفر خود بهره بیشتری ببرند.

رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد : زمین های شلمچه و چزابه به ما واگذار شده و مهندسین ما هفته گذشته برای برداشت زمین ها اقدام کرده اند و نقشه ساخت پروژه آماده شده و خیرین خوزستانی هزینه ساخت یکی از زائر سراها را متقبل شده است و زمینه برای حضور خیرین برای مشارکت در این امر معنوی و خداپسندانه باز است.

وی ادامه داد : در پروژه هتل شلمچه نیز مجموعه ای از خیرین و شیعیان یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس وارد شده اند و تفاهم نامه ای با آنها امضاء شده و قرار است 80 درصد سرمایه گذاری در پروژه هتل شلمچه را به عهده داشته باشند.

مهندس اوحدی بیان کرد: دو زمین در کربلا و نجف نیز در نظر گرفته شده که یک زمین از سوی بخش خصوص در عراق اهدا شده که امکان تأسیس هتلی با 600 اتاق در آنجا فراهم است و زمینی نیز از سوی ستاد بازسازی عتبات به سازمان تخصیص داده شده که امکان تأسیس مجموعه ای با یک هزار اتاق در آن فراهم خواهد بود.
وی ابراز کرد : امیدواریم با این حرکت آغاز شده در سازمان حج و زیارت و با مشارکت بخش خصوص بتوانیم در مسیر توسعه امکانات اقامتی برای زائران ایرانی در عراق گامی موثر برداریم.

مهندس اوحدی از تأسیس اقامتگاه بین راهی برای زائران عتبات در استان همدان خبر داد و گفت : شرکت مرکزی کارگزاران زیارتی استان تهران و البرز زمینی را در چهار سال گذشته خریده بودند که بدلیل نبود امکانات اقتصادی این زمین رها شده بود که در سفر اخیر به استان البرز این زمین به شرکت امید زائر واگذار شد و بدین ترتیب پروژه تاسیس اولین اقامتگاه بین راهی برای زائران عتبات عالیات در غرب کشور که از مسیر همدان به عتبات مشرف می شوند، کلید خواهد خورد.

رئیس سازمان حج و زیارت از احتمال کاهش 50 درصدی اعزام های عتبات در ایام برگزاری انتخابات عراق خبر داد و گفت : با پیگیری های صورت گرفته از سفارت جمهوری اسلامی ایران در عراق و دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در آن کشور، تا به امروز هنوز محدودیتی برای اعزام زائران به عراق در ایام انتخابات از سوی دولت آن کشور اعلام نشده است.

وی افزود : کارگروهی در این خصوص در اداره کل عتبات سازمان حج و زیارت تشکیل شده و روز گذشته در جلسه شورای برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری بر اعزام زائران با شیبی ملایم توافق شده است.

رئیس سازمان حج و زیارت توضیح داد : احتمالا از پنجم یا ششم اردیبهشت ماه سالجاری تا پایان برگزاری انتخابات عراق، اعزام زائران ایرانی به عتبات با کاهش 50 درصدی مواجه خواهد بود و پروازها از فرودگاه های کشور به مقصد فرودگاه نجف انجام خواهد گرفت و زائران ایرانی از فرودگاه نجف به کشور باز می گردند.

مهندس اوحدی از احتمال حذف زیارت کاظمین از برنامه سفر عتبات در ایام برگزاری انتخابات عراق خبر داد.
 

وی ادامه داد : در حوزه حج و زیارت در بخش خصوص 20 هزار کارگزار زیارتی اعم از مدیران ثابت هتل ها و کاروان ها و عوامل حضور دارند و حدود 1800 دفتر زیارتی در سراس کشور فعال است که این رقم رقم بالایی است و حدود سه میلیون نفر از زائران در سال در حوزه سفرهای حج، عمره و عتبات با سازمان حج و زیارت در ارتباط هستند که از این فرصت می توان برای تحقق سیاست های مورد نظر رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد مقاومتی بهره برد و این سیاست را به عنوان یک برنامه استراتژیک برای رسیدن به توسعه، شکوفایی و بالندگی اقتصادی سرلوحه کار قرار داد.

مهندس اوحدی گفت : در راستای تحقق شعار مقام معظم رهبری در سال 93، سفرهای استانی در برنامه این سازمان است و بنا است حداقل هرماه به دو استان سفر کنیم و نگاه ما در استان ها نگاه مدیریت جهادی است . در سفرهای استانی نشستی با کارگزاران و مجموعه حج و زیارت و دیداری با نماینده ولی فقیه در هر استان و استاندار خواهیم داشت و مشکلات موجود مطرح و در جهت رفع آنان تلاش می کنیم و کارگروهی در سازمان در این خصوص تشکیل شده و در اولین جلسه شورای مدیران سازمان به مشکلات استان ها رسیدگی می شود.

رئیس سازمان حج و زیارت اظهار داشت : در روزهای پایانی سال گذشته جلسه ای با دکتر نوبخت معاون محترم راهبردی رئیس جمهور داشتیم که توانستیم بعد از سالها ارتقاء ساختار تشکیلاتی سازمان حج و زیارت را مصوب کنیم که این موضوع به سازمان حج و زیارت ابلاغ شد و بدین ترتیب دفاتر سازمان حج و زیارت در استان ها در 8 استان بزرگ کشور به اداره کل و بقیه دفاتر به اداره مستقل در سطح استان تبدیل شدند.

وی عنوان کرد : در ایام پایانی سال گذشته با پیگیری های صورت گرفته طی نامه ای از سوی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز تأسیس موسسه مستقل آموزش عالی علمی کاربردی به سازمان حج و زیارت اعطا شد و در دیدار اخیری که با آقای دکتر پورعباس رئیس محترم دانشگاه علمی و کابردی و معاون وی داشتیم، ایشان موافقت خود را برای تأسیس این موسسه اعلام کردند و بدین طریق سازمان حج و زیارت در حوزه آموزش نیز رشدی همگن با سایر زمینه ها خواهد داشت.

مهندس اوحدی توضیح داد : با تأسیس موسسه آموزش عالی مستقل، از تک محصولی بودن خارج می شویم و می توانیم در رشته های حسابداری، آمار، فناوری اطلاعات و رایانه، زبان عربی و زیان انگلیسی دانشجو بگیریم که این اقدام با توجیه اقتصادی همراه است و برای ورود فارغ التحصیلان به بازار کار مشکلی وجود نخواهد داشت.

اوحدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد این سازمان در خصوص تمتع اظهار داشت: بر اساس وعده‌ای که داده بودیم کاروان‌ها بسته شده است و 14 شهریور اولین گروه از زائران و 10 شهریور اولین گروه از عوامل ستادی حج به سرزمین وحی مشرف می‌شوند.

وی افزود: قسط اول هزینه حج امسال را تمام زائران در بهمن ماه واریز کردند و زمان پرداخت قسط دوم از 6 اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و زائران به مدت یک هفته فرصت دارند تا قسط دوم خود را پرداخت کنند و عدم پرداخت به منزله انصراف از سفر است.

رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: در بحث تمتع حداقل 25 درصد کیفیت اقامت بالا رفته است و ما 20 هتل را که کیفیت خدمات‌رسانی ضعیفی داشتند از گردونه رقابت خارج کردیم و این افزایش کیفیت در حالی است که سقف قیمت حج امسال تنها 250 هزار تومان افزایش داشت.

اوحدی افزود: با مدیریت هزینه انجام شده بیش از 14 میلیون دلار در حوزه حج تمتع صرفه‌جویی انجام شده است و آخرین پرواز برگشتمان 6 آبان ماه خواهد بود.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در حوزه نیروی انسانی در حج سال 93، 25 درصد از اعضای ستادهای حج را تعدیل کرده‌ایم و در حوزه هیأت پزشکی نیز 10 تا 25 درصد تعدیل نیرو داشته‌ایم تا بتوانیم از این ظرفیت‌ها برای اعزام بیشتر زائران استفاده کنیم.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: هم اکنون یک هزار و 830 دفتر مجاز زیارتی در حوزه حج و زیارت فعالیت دارند و طبق مصوبه‌ شورای عالی حج داشته است صدور مجوز برای راه‌اندازی دفتر جدید فعلاً ممنوع است اما شهرستان‌هایی که دفترزیارتی در آنجا وجود نداشته باشد و زائران بایستی برای امور حج و زیارت به شهرهای دیگر مراجعه و به زحمت بیفتند و یا جدیدا شاخص جمعیت آنها از شاخص جمعیت تعریف شده بالاتر رفته باشد، با بررسی معاونت حج ، عمره و عتبات سازمان ،می‌توانند دفاتر خدمات زیارتی جدید تأسیس کنند.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: یکی از مصادیق تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی در حوزه حج و زیارت تأکید بر استفاده از محصولات تدارکاتی داخلی در عملیات حج، عمره و عتبات است.

وی خاطرنشان کرد: ما در این زمینه قبل از عید نوروز فراخوانی را اعلام کرده‌ایم تا شرکت‌هایی که می‌توانند در این زمینه ما را تأمین اقلام تدارکاتی حج یاری کنند، اعلام آمادگی نمایند.

اوحدی با بیان اینکه در سال جاری استفاده از اقلام تدارکاتی داخلی در حج با  رشد 30 درصدی مواجه خواهد بود، خاطرنشان کرد: خوشبختانه بسیاری از قراردادها در این زمینه بسته شده است، در سال گذشته 23 قلم کالا به عربستان ارسال شد و امسال امیدوار هستیم تا حدود 28 قلم کالای تدارکاتی داخلی به عربستان صادر کنیم.

وی افزود: ما تلاش می‌کنیم بخشی از ماهی مورد نیاز برای تغذیه زائران را از داخل کشور تأمین کنیم که البته برخی از کالاها مانند جو پرک و قند و شکر نیز محدودیت صادراتی داشتند که خوشبختانه محدودیت کره و قند برداشته شده است و این محصولات به اقلام صادراتی ما اضافه شده‌اند.

برچسب ها : عمره،کرمانشاه
مدیر سایت امتیاز به خبر :
خطایی رخ داده است. خطا : آرشیو در حال حاضر در دسترس نیست