دوشنبه 27 اسفند 1403
EN

خبرگزاری

جزئیات اسکان زائران ایرانی در حج ۱۴۰۴

6
0

در خصوص اسکان زائران در ۵۷هتل مکه و ۱۹هتل مدینه باید گفت که سرانه هر زائر حدود ۴متر می باشد که این شرایط نسبت به دستورالعمل اعلامی (تصریح) وزارت حج عربستان استاندارد "بالاتری" دارد، و سازمان حج و زیارت سعی کرده در راستای رفاه حال زائران بیت الله، با برنامه ریزی دقیق فضایی مناسب‌تر را برای هموطنان تخصیص دهد و حتی طبق برنامه ریزی صورت گرفته در حج آتی هیچ اتاق ۵تخته‌ای نخواهیم داشت و بیش از ۴نفر در اتاق‌های هتل اسکان پیدا نخواهند کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ فرایند انعقاد قرارداد اسکان در مکه مکرمه و مدینه منوره یکی از مقدمات حساس و زمان‌بر عملیات حج است که هرساله باتوجه محدودیت ظرفیت هتل های کشور میزبان و شاخص‌های سختگیرانه ایران برای انتخاب محل اسکان زائران کشورمان در رقابت با دیگر کشورهای مسلمان، پیش روی مسئولان سازمان حج و زیارت قرار دارد.

بطور کلی زائران کشورمان مدت زمان ۵شبانه روز را در مدینه منوره و الباقی ایام را در مکه حضور دارند که میانگین مدت سفر ایرانیان در حج۱۴۰۳ حدود ۳۳روز می باشد.

کمیسیون مسکن حج و زیارت با اقدامات کارشناسی و بررسی های صورت گرفته توانست قرارداد اجاره ۵۷هتل در مکه و ۱۹هتل در مدینه منوره را برای حج آتی نهایی کند و بر همین اساس گروه بندی قیمتی نیز مطابق شرایط و کیفیت هتل ها صورت گرفت و زائران به انتخاب کاروان مبادرت کردند.

اما نکته‌ای که زائران باید بدانند این است که سرانه اسکان، تغذیه و تدارکات، کیفیت غذا و حمل و نقل کلیه زائران در یک سطح مشابه است و تفاوت قیمتی گروه های مختلف صرفا مرتبط با عمر بنا و سطح کیفی هتل‌ها می‌باشد و در بقیه خدمات کلیه زائران خدمات یکسان دریافت می‌کنند.

در خصوص سرانه اسکان هتلی نیز باید گفت که در مکه مکرمه و مدینه منوره حدود ۴متر برای هر زائر درنظر گرفته شده و این درحالی ست که شرایط زائران ایرانی نسبت به دستورالعمل اعلامی (تصریح) وزارت حج عربستان استاندارد بالاتری دارد و سازمان حج و زیارت سعی کرده در راستای رفاه حال زائران بیت الله، با برنامه ریزی دقیق فضایی مناسب را برای هموطنان تخصیص دهد و حتی برای حج آتی اسکان در هیچ اتاق ۵تخته‌ای پیش بینی نشده و بیش از ۴نفر در اتاق‌های هتل اقامت نخواهند داشت.

زائران باید بدانند به لحاظ کمی و کیفی هتل های مکه از هتل های مدینه مطلوب تر می باشند چراکه در مدینه منوره تعداد زیادی از هتل های قدیمی به منظور نوسازی تخریب شده و هنوز جایگزین آنها به بهره‌برداری نرسیده است، بنابراین تعداد هتل های مناسب، کمتر از مکه می باشد اما دست اندرکاران سعی کرده اند هتل های استاندارد و البته نزدیک حرم را اجاره کنند.

در مکه نیز هتل های مناسبی برای زائران ایرانی تدارک دیده شده و همه آنها به سیستم حمل و نقل شهری متصل می باشند تا زائران در طول ۲۴ساعت بدون دغدغه بتوانند به مسجدالحرام مشرف شوند و در آخر این نکته مهم را باید بدانیم که قالب هزینه های سفر حج ارزی می‌باشد و بخش اعظم آن نیز مربوط به اسکان است که حدود ۶۰درصد هزینه ها را شامل می شود.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آرشیو اخبار