چهارشنبه 05 اردیبهشت 1403
EN

عتبات عالیات

منتظر بازگشایی مرز خسروی از فروردین 98 هستیم

منتظر بازگشایی مرز خسروی از فروردین 98 هستیم
کرمانشاه- ایرنا- معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان حج و زیارت ابراز امیدواری کرد؛ با مساعدت دولت عراق از فروردین سال آتی شاهد بازگشایی مرز خسروی و تردد زائران عتبات عالیات از این مسیر باشیم.
گزارش خبرنگار ایرنا، «علیرضا رشیدیان» شامگاه شنبه در دیدار با هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه که در مهمانسرای استانداری برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به نیازمندی که برای سفرهای زیارتی در کشور وجود دارد و همچنین پیگیری های استاندار کرمانشاه در سطح ملی، بازگشایی مرز خسروی به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: سفر اخیر رئیس جمهوری و هیات همراه به عراق و رایزنی هایی هم که ایشان در دیدار با مسئولان و مقامات این کشور داشت نیز باعث شد تا مقدمات بازگشایی مرز خسروی مهیا و نیروهای امنیتی این کشور نیز در بازدیدهایی که از طول مسیر خسروی به سمت بغداد انجام دادند شرایط امنیت آن را مطلوب ارزیابی کردند.
رشیدیان یادآور شد: تائید رسمی بازگشایی خسروی ممکن است چند روزی به زمان نیاز داشته باشد چرا که این موضوع ابتدا و پس از تائید ارتش عراق به هیات نخست وزیری رفته و پس از تائید این مرجع، موضوع به وزارت خارجه گزارش و آن ها نیز به سفارت ایران اعلام می کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت در عین حال ابراز امیدواری کرد با توجه به اجرایی شدن لغو دریافت روادید از 15 فروردین، همزمان نیز شاهد بازگشایی مرز خسروی و آغاز تردد زائران عتبات عالیات باشیم.
وی گفت: از آن جایی که این بار احتمال بازگشایی مرز خسروی بالاست از هم اکنون به فکر فراهم کردن زیرساخت ها و مقدمات کار نظیر پیش بینی مسیرهای تردد، راه اندازی ایستگاه ها، نصب دوربین و سایر اقدام های لازم هستیم تا به محض اعلام رسمی بازگشایی مرز، وقفه ای در کار تردد زائران ایجاد نشود.
رشیدیان همچنین به ظرفیت خوب شهرستان قصرشیرین و پایانه مرزی خسروی اشاره کرد و گفت: هتل های این شهرستان و وجود بزرگترین پایانه مرزی خاورمیانه می تواند علاوه بر تسهیل در عبور و مرور زائران، باعث توسعه و پیشرفت این منطقه مرزی و تاریخی شود.
معاون وزیر ارشاد و رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در صورت بازگشایی مرز خسروی زائران از نقاط مختلف کشور می توانند به وسیله قطار سفری ایمن و ارزان به شهر کرمانشاه داشته باشند و سپس با اتوبوس به پایانه مرزی برای سفر به عراق و زیارت حرم شریف ائمه اطهار(ع) عزیمت کنند.
وی تصریح کرد: علاوه بر آن زائران عراقی نیز برای سفر به ایران برای زیارت مشهد مقدس و همچنین بازدید از اماکن تاریخی و گردشگری کشورمان از مرز خسروی می توانند تردد کنند که در وقت و هزینه نیز برای آن ها به صرفه تر خواهد بود.
رشیدیان در پایان گفت: همچنان و با جدیت موضوع بازگشایی مرز خسروی را پیگیری می کنیم و امیدوارم با کمک دولت عراق در آینده نزدیک شاهد تحقق این مهم باشیم.
شهرستان قصرشیرین دارای 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه 80 ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز رسمی تا بغداد پایتخت کشور عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد.
عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال 77 در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال 81 با 75 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
قصرشیرین با 27 هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه، بیش از 186 کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز خسروی در 20 کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.
مدیر سایت امتیاز به خبر :
خطایی رخ داده است. خطا : آرشیو در حال حاضر در دسترس نیست